Kaasstengels

Kaasstengels

Wanneer ik hartige taart maak, of iets anders met bladerdeeg (zoals bijvoorbeeld appelflappen of geitenkaasflapjes) houd ik bijna altijd een (aantal) plakje(s) bladerdeeg over. Terug invriezen is niet handig, weggooien vind ik zonde; gelukkig kun je van dergelijke restjes lekkere borrelhapjes maken! Bij dezen het recept voor kaasstengels – verrassend simpel en erg lekker.

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • geklutst ei
  • geraspte kaas (+/- 20 gram per plakje bladerdeeg)

Materialen

  • oven, bakplaat, bakpapier, evt. eierkwastje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bladerdeegplakjes in reepjes (ongeveer 6 reepjes per plakje).
  • Draai mooie krullen van de reepjes en leg ze op het bakpapier:

Bladerdeegstengels

  • Smeer de reepjes vervolgens voorzichtig in met ei. Dit geeft de stengels een mooie bruine kleur en helpt de kaas aan de stengels vast te plakken.
  • Strooi de kaas over de stengels heen zodat overal op de stengels wat kaas zit. Dit mag je ruim verdelen.
  • Bak de stengels gedurende 10 á 15 minuten op 180 graden.

Simpel, leuk, en lekker!

Variatietips

  • Behalve kaasstengels maken kun je ook een heleboel andere dingen maken van (overgebleven) bladerdeeg, zoals kaneelsuikerstokjes, appelflappen, en kaas- of groenteflapjes.
Advertenties

Een gedachte over “Kaasstengels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s